Press "Enter" to skip to content

Bagaimana Bingo Berubah Selama bertahun-tahun

admin 0

Bingo adalah permainan yang sangat popular yang nampaknya telah berubah dari kekuatan ke kekuatan. Stereotaip yang saya ada dari bingo berasal dari wanita tua yang dibilas dengan warna biru yang bermain di dewan bingo sejuk ke wanita moden yang bermain dalam talian di rumah tetapi bagaimana benar stereotaip ini? Artikel ini akan menyelidiki kebenaran di sebalik bingo dan bagaimana ia benar-benar berubah selama bertahun-tahun.

Mari bermula dari awal. Rakaman awal di https://www.mega888d.com/ kata bingo adalah pada abad keenam belas, tahun 1530 tepat. Permainan gaya bingo bernama Lo Giucco del Lotto D’Italia dimainkan setiap hari Sabtu di Itali. Selain itu, juga menarik untuk diperhatikan bahawa setiap hari Sabtu di Itali sekarang loteri masih dimainkan! Seperti setiap permainan, ini telah berubah dan matang dari masa ke masa sehingga ketika tiba di Perancis pada tahun 1778, kad dan token telah ditambahkan ke permainan serta aspek membaca angka dengan lantang. Pada masa itu permainan ini dikenali sebagai Le Lotto dan dimainkan oleh golongan atasan.

Le Lotto kemudian mengambil giliran pendidikan seperti yang diperkenalkan ke Jerman pada abad kesembilan belas. Jerman menggunakan aspek numerik permainan untuk mengajar jadual pendaraban. Tidak sampai abad kedua puluh ketika permainan berasal dari Eropah ke Amerika versi yang sekarang kita kenal sebagai bingo mula diciptakan dan popularitinya meningkat secara dramatik. Terdapat dua pemain utama yang menyebabkan populariti ini meningkat, Hugh Ward dan Edwin Lowe. Ward mengambil permainan yang akan dimainkan di Karnival di daerah Pittsburgh dan Pennsylvania, dia malah orang yang benar-benar berhak cipta perkataan bingo dan mengeluarkan buku peraturan rasmi. Jadi bagaimana Edwin Lowe masuk ke dalamnya? Nah, Lowe adalah pengeluar mainan yang mungkin menjelaskan mengapa dia melihat potensi sebenar bingo dan mempopularkannya lebih jauh. Lowe pertama menguji permainan pada orang yang dia kenal,

Bilakah bingo menjadi lebih daripada sekadar permainan papan? Nampaknya, Lowe didatangi oleh gereja untuk melihat apakah bingo dapat digunakan untuk mengumpulkan dana amal. Hasilnya berjaya dan seiring berjalannya waktu, permainan semakin popular. Pada separuh akhir abad ke-20 Bingo Hall yang sebenar (lokasi di mana orang akan berkumpul dan membayar untuk bermain) muncul di seluruh Britain dan permainan itu sendiri diformalkan oleh Gaming Act.

Dengan meningkatnya teknologi dan kasino dalam talian, tidak dapat dielakkan bahawa bingo juga akan menjadi popular dalam talian. Kini semakin banyak orang bermain dalam talian dan terdapat banyak pilihan ketika memilih tempat untuk bermain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *